(N.B.: La Junta Directiva de Amics21 no se hace responsable de las opiniones de sus contribuyentes)

Portada


El Baix

Plataforma Pro-Espai Natural Serres Garraf-Ordal

Gavà

Pla de Ponent, Gavà

"Salvem la Pineda de Gavà Mar"

Castelldefels

Amics de Ca n'Aymerich

C-32, Chapuzas 2 km

Corbera

Corbera 2000?

Boletines de Noticias

La Cara Lletja Del Delta Del Llobregat, El Prat de Llobregat

L'Altre Brugués, Gavà

La Veritat®, C'fels

Articulos de la casa, Amics21

Y un Poco de Arte

Dibuixos de l'Espai Rural
Begues, Olesa de Bonesvalls

Manifestaciones

Manifestaciones donde Amics de Ca n'Aymerich han participado


L'abocador del Garraf és il.legal.
Revista AQUI Núm 922, 4-5-2001

En relació a la carta del senyor Huberto Hernández en nom del PSC-PSOE local de Gavà publicada recentment en aquest espai, ERC vol fer constar que:

  1. Les sentències dictades pel Tribunal Superior sobre l'abocador del Garraf invaliden en primera instància dos actes administratius dictats per l'alcalde de Gavà, Dídac Pestaña, i pel conseller de Política Territorial en 1996 i 1997. L'alcalde no s'ajusta a la veritat quan diu que la sentència no afecta la gestió dels governs municipals sota la seva responsabilitat. En concret, s'anul.la la negativa de Pestaña a tancar l'abocador, tot i la petició feta per una entitat cívica. Encoratgem els ciutadans a demanar còpia de les sentències a les entitats cíviques que lideren l'oposició a l'abocador del Garraf. La seva lectura literal esborrarà els intents manipuladors difosos grollerament a través de la premsa del partit del govern municipal.
  2. L'alcalde de Gavà no s'ajusta a la veritat quan afirma que els abocaments en terme de Gavà han cessat, i diversos militats i simpatitzants d'ERC-Gavà van comprovar personalment, divendres 13 d'abril de 2001, que aquests abocaments continuen produint-se.
  3. L'abocador de Garraf s'ha ampliat, prorrogat, i les agressions al medi natural s'han consentit durant 5 anys de governs franquistes i 22 anys de governs locals i metropolitants del PSC-PSOE. Que el lector jutgi la responsabilitat de cadascú.
  4. La posició d'ERC-Gavà concorda amb l'autodenominat projecte de restauració, però amplia les declaracions de l'amic regidor Jordi Portabella que ha divulgat, fora de context, la premsa del PSC. Celebrem l'aprovació d'un pla de restauració, fruit de la lluita cívica, ecologista i veïnal, davant les administracions locals, però critiquem que l'execució d'aquesta restauració vagi lligada a la continuïtat dels abocaments a la capçalera de la vall i a una ampliació de la capacitat del 15%, que converteixen el projecte en una restauració-trampa. Exigim el cessament immediat dels abocaments a tota la vall, ja que només així es podran disinuir els perjudicis de l'abocador sobre la salut de les persones i del medi.
  5. L'Ajuntament de Gavà manca de credibilitat ecologista arran de la causa endegada per la fiscalia contra el seu primer tinent d'alcalde per presumpte delicte continuat contra el medi ambient. En bé de Gavà i del prestigi de la institució municipal, aquest regidor hauria de limitar l'exercici dels seus càrrecs fins l'assoliment d'una resolució judicial ferma.


Andreu Pérez
Secretari d'Organització ERC-Gavà