Ens estem manifestan perque és la manera més directa de que els nostres governants, els del poble i els de la Generalitat, sapiguen que no estem cecs, que veiem el que fan i el que deixen per fer, i no ens agrada, i ho censurem, que no estem sords,sentim el que parlen i el que callen, la demagogia i el cinisme, i els censurem.

Si sempre estem callats i no mostrem als polítics el nostre desencant, arriven a creure que estem adormits, que som inconscients, que no pensem, i que tot va bé.

Els ciutadans tenim necessitats que es raonable cobrir, i creiem que ens recauden el suficient per cobrirles.

Som un poble de 50.000 habitants i de moltes nacionalitats, que creix de pressa per l'ínmigació i no tenim serveis; ni bombers, ni efectius policials suficients, ni xarxa de pluvials, ni clavagueram a amplies zones, ni desaigues al mur de l'autopista, ni bancs al carrers, ni parcs infantils, ni transport urbá ni res d'interes a la platja, ni llocs on aparcar. Això sí, presumeixen de ser el 3º poble de Catalunya amb la vivenda més cara.

La construcció depredadora creix sense ordre ni concert.

A la gent corrent no li cal tanta pluja per saber que es un perill construir a les rieres, que cal respectar els espais verds, que les escombries de casi 2.000.000 de presones no es poden dispositar on son. També sabem que no va bé un parc temàtic al mig d'una zona residencial, que quan un poble obté els ingressos més forts de la prostitució i de l'especulació inmobiliaria, alguna cosa greu falla.

Algú está comprant pisos amb tot el su contingut per xifres astronòmiques. Els feliços venedors diuen que es com tornar-se a casar: tot nou, mobilari, ensers domèstics, es canvien els cotxes. Els compradors no volen sortir al carrer ni a comprar-se unes cortines.

Li convé al municipi aquest mafiós veïnat?, o només convé als de sempre. L'Ajuntament analisa el moviment inmobiliari o està amb connivència amb ell?

Minimizen l'augment de delinqüència i no ens donen ajut, no hi ha recursos. Ens fan gastar diners extra en ingeniers i advocats que demostren els seus pressupostos inflats, i converteixen en una guerra amb els veïns la urbanizació de barris que s'hauría d'haver fet fa molts anys. Ens prenen el pèl.

No creiem que els técnics municipasls no prevegin un aiguat, pero treballen a l'ordre dels governants, i aquets estan per l'especulació, per mantenir el seu poder personal i per les lluites de partits. Al poble no l'interressa res de tot aixó. Necessitem polítics amb una sola ideología, l'humanisme, el bé comú. Necessitem que a poc a poc construeixin una societat a favor de les persones, no com la que ara tenim: plena d'entrebancs, insostenible. Volem administradors que s'obrin al diàleg amb la gent, que és la que sap qué els va bé i qué no. Que ens consultin abans de fer inversions millonaries, que acceptin les nostres esmenes als seus projectes. Volem polítics que utilizin la seva intel.ligència i la seva honestedat en retornar-nos la riquesa que generem.

Si algú vol ser étic amb el poble de Castelldefels, hauría de fer una auditoría de la gestió de l'Ajuntament i del membres de l'equip de govern. Perque si aquest equip és democrátic i socialista, ens faran dir que no creiem en tal deemocràcia ni en tal socialisme.

Molts estem d'acord que poques persones es resisteixen a la corrupció, si romanen massa anys en un lloc de poder. Vuit anys son suficients per concluir un projecte i retirar-se. Funcionaris que avui estaríen aquí, no gosen, com si això fos encara una dictadura.

Felicitem-nos per estar aquí, per estar desperts i conscients, i voler canviar aquesta estructura insana i corcada.

Fem una crida als homes que no ansien poder, i en especial fem una crida a les dones, perque ens ajudin a posar una mica d'amor i sensibilitat i seny en les decisions polítiques, en les obres públiques, en la distribució dels recursos, i a posar justicia en la gestió comunitaria.

Núria Merín