S.O.S. DES DE GAVÀ!!!


El govern municipal de Gavà ha elaborat un projecte urbanístic que posa en perill l'equilibri social i mediambiental local. Es tracta d'urbanitzar les últimes 200 Ha. de boscos i camps que queden entre Gavà i Castelldefels, per construir uns 5.000 pisos, el 70% com a mínim de renda lliure (a 40, 50 i 60 milions). Per si fos poc, aquesta urbanització destrueix quasi completament l'últim corredor biològic que queda entre el Parc Natural del Garraf i les àrees humides i agrícoles del Delta del Llobregat, per on nombroses espècies animals s'han desplaçat i es desplacen tot connectant els dos espais naturals.

Com a dada informativa, aquest projecte incrementa en un 25% l'edificabilitat prevista actualment al PGM, i a més posa en perill múltiples jaciments històrics i arqueològics que hi ha a la zona (un poblat ibèric, una vil·la romana, una torre de defensa declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, etc).

A finals de 2001, en tenir notícia del projecte, unes 25 entitats locals que apleguen prop de 4000 associats van constituir-se en plataforma per demanar que, com a mínim, abans d'aprovar aquest projecte, es realitzés algun tipus de consulta social. A l'exposició pública dels treballs previs es van presentar més de 40 al·legacions, la major part contràries en tot o en part als plans municipals. Però l'Ajuntament de Gavà, en un acte de prepotència s'han negat a entrar en cap tipus de diàleg ni conversa per mirar de trobar una solució al problema, i es tanca en banda negant-se rotundament a fer un procés de democràcia participativa on tota la ciutadania pogués opinar i decidir com ha de ser el futur de la nostra ciutat. Més encara, vulnerant els propis reglaments municipals, fa anys i mesos que l'Ajuntament no convoca ni el consell local de participació ciutadana ni el consell municipal del medi ambient.

Per tot això us demanem que "copieu i enganxeu" el missatge de protesta adjuntat al final a l'Alcalde de Gavà, Didac Pestaña dpestana@aj-gava.net, a l'Ajuntament ajuntament@aj-gava.net i a la nostra adreça plaponent@hotmail.com, per tal de poder comptabilitzar el nombre de missatges de protesta.

Si no voleu que acabin de destrossar la nostra natura, ajudeu-nos!!!!

Amb la vostra ajuda salvarem els boscos i el patrimoni arqueològic i arquitectònic de Gavà.

Moltes gràcies anticipadament.

UN ALTRE GAVÀ ÉS POSSIBLE

Plataforma per una Consulta Ciutadana sobre el Pla de Ponent de Gavà
 
 


SI US PLAU, FEU LA MÀXIMA DIFUSSIÓ D'AQUEST MISSATGE ENTRE TOTS ELS VOSTRES AMICS, CONEGUTS I SALUDATS
ILM SR ALCALDE DE GAVÀ

Com a persona preocupada pel medi ambient, li haig de fer arribar la meva més absolut rebuig al projecte de l'Ajuntament de Gavà conegut com a "Pla de Ponent", pels següents motius:

 • Destrueix la major part d'un espai d'alt valor biològic, incapacitanto-lo per a sempre per complir la seva funció de connector biològic entre dos espais naturals tan sensibles i agredits com són el Parc Natural del Garraf i el Delta del Llobregat.

 • Si s'arribés a construir aquesta urbanització, quedaria per a sempre més destrossada la idea de l'"Anella Verda" al voltant de Barcelona que promou la Diputació, i suposaria el fraccionament dels pocs espais més o menys naturals que queden a l'Àrea de Barcelona.

 • No s'ha tingut en compte ni la opinió dels grups ecologistes d'àmbit local i català que s'han manifestat contraris a aquest Pla ni els diferents estudis i projectes de conservació d'aquest espai, com el projecte d'Espai Natural Montbaig-Montpedrós i d'altres.

 • S'ha evitat qualsevol mena de procés participatiu, ignorant les demandes de democràcia participativa fetes per la Plataforma per una Consulta Ciutadana del Pla de Ponent.

 • Gavà és l'únic dels municipis grans de la província de Barcelona que encara no té Agenda 21 local, i ni tant sols ha encarregat la seva auditoria ambiental.

 • I, el pitjor de tot, la conclusió és que aquest projecte vulnera els principis de la sostenibilitat ambiental, sorgits a partir de la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro el 1992 i desenvolupats en el marc de l'Agenda 21 a diferents cimeres i trobades internacionals que l'Estat Espanyol i el municipi de Gavà s'han compromès a complir.

  Per tot això, li DEMANO:

  Que no aprovi aquest projecte urbanístic tal com s'ha presentat. Que s'obri un procés participatiu on es tingui en compte la opinió de tota la ciutadania interessada, així com les diferents associacions i entitats cíviques i de tots els àmbits, on poder debatre àmpliament el model de creixement de Gavà. I que en aquest marc, l'aposta del govern municipal de Gavà sigui pels principis de la sostenibilitat i de l'Agenda21 incloent la democràcia participativa com a element essencial en el desenvolupament de la societat del segle XXI.

  Atentament:
   

  (nom)
   


 • Volver a la página principal