Cal urbanitzar el Pla de Ponent?
Els suaus vessants del Calamot

Els camps entorn de can Ribes

L’Ajuntament de Gavà ha aprovat urbanitzar el sector «Pla de Ponent», situat a l’indret natural de Gavà anomenat Pla de Carat o Queralt. Aquest sector, de 200 hectàrees, és el més extens que queda per urbanitzar a l’àrea metropolitana de Barcelona i significarà una transformació radical de Gavà, tant en extensió de la ciutat com en increment d’habitants (increments d’un 30% de la superfície urbana i d’un 25% pel que fa al nombre d’habitants).

Creiem que aquesta proposta, a causa de la gran transcendència per a Gavà, ha de ser coneguda i discutida per la major part possible de la població.Tal com remarquen les conclusions del II Congrés de Municipis de Catalunya i el X Principi de la Declaració de Rio de Janeiro, l’Administració ha d’aprofundir la participació i corresponsabilització ciutadana en la presa de decisions. Per aquest motiu hem editat aquesta revista: a fi d’impulsar una reflexió cívica i desfer els malentesos de la propaganda oficial, i per convidar-vos a l’assemblea de veïns del proper 22 de febrer.

El futur de Gavà està en joc. La teva assistència i participació és imprescindible. Que no decideixin per tu!


M A N I F E S T A'T

2na. PROCESSÓ ALTERNATIVA : MANIFESTA O DESFILADA ARTÍSTICA

Aquest any la processó artística estarà dedicada a la "Participació Ciutadana" que se'ns nega i al "Pla de Carat", que està sent víctima de l'especulació per part de la constructora Vèrtix i de la Caixa de Catalunya, que juntament amb la MMAMB ens disfressen de "Pla de Ponent" per a vestir a l'juntament de Gavà de falsa modernitat.

Divendres , 22 de març de 2002

Concentracció a les 20,00 a l'estació de Renfe

CONTRA EL: "PLA DE PONENT"

Grallers, xanquers, timbalers, castellers i tots aquells grups i persones del món del espectacle popular i de carrer, desprès de sentir el crit de "Llibertat!", obriran la "Marxa de la Llibertat". Aquesta primera part acabarà amb el Tetraedre i el Cub, dues estructures de poder que representaran als gegants "Sr. Vèrtix" i "Sra Caixa de Catalunya".
Proseguirà l'estendard de la Llibertat i a continuació una gran pancarta amb l'escrit: "NO AL PLA DE PONENT". Darrera d'ella anirà l'estendard de la Participació. Tancarà la processó un grup de persones que portant una lletra cadascuna construiran la frase:
UN ALTRE GAVÀ ÉS POSSIBLE
En el transcurs de la Processó s'efectuaran diverses parades. A totes les parades els estendards de la Llibertat i de la Participació presidiran els actes que s'hi desenvolupin. A cada parada es llegirà un manifest ciutadà dedicat a la l'Entitat o Institució a qui es dedica aquella parada.

 • 1ra. Parada: Ajuntament de Gavà.
 • 2na. Parada: Policia Local.
 • 3ra. Parada: Oficina de Vèrtix.
 • 4ª. Parada: Caixa de Catalunya.

  L'acte finalitzarà al turó del Calamot, on un cop a dalt tots els participants il·luminaran amb les seves llanternes cap al cel, unint tots els raigs de llum amb un de sol: "UN MINUT DE LLUM". Totes les persones que vulguin sumar la seva llum en aquest minut de llum, hauran de portar una llanterna.
  Després tots aquells que vulguin podran participar en un "SOPAR DE RECAPTA" que es farà en el col·legi Jacme March.
  La organització: e-mail: processogava2001@hotmail.com
  Tel. de contacte: 651191006 • Revista informativa editada i distribuïda per:
  Grup Ecologista Quercus, Associació d’Amics del Museu de Gavà, Associació de Dones Clara Campoamor, Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME),Associació de Veïns Les Colomeres, Associació de Veïns de Gavà Mar, Associació Veïnal del Barri del Centre, Associació de mares i pares de disminuïts psíquics de Gavà (ADISGA), Associació d'Esclerosi Múltiple de Gavà, Associació de diabètics de Catalunya-Delegació Baix Llobregat, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA), Ecologistes en Acció, Agrupació Naturista de Barcelona, Plataforma cívica pro parc forestal Montbaig-Montpedrós-Puigvicenç. (Llistat encara en procés d’ampliació al moment de tancar-se l’edició)
  Podeu contactar amb nosaltres a l’adreça electrònica «plaponent@hotmail.com», o els dijous al vespre al casal d’entitats Sant Jordi